Hvad fortæller din krop dig?

OVERGANGSALDER…….

Jeg har i mange år eksperimenteret med forskellige tiltag i forhold til min sundhed. Det har jeg gjort på egen hånd uden nogen form for lægelig eller anden sundhedsfaglig tilgang. Jeg ved at jeg har ansvaret for mig selv og min sundhed og det der virker for andre virker nødvendigvis ikke for mig. Det har taget mig mange år og jeg eksperimenterer stadig.

Jeg træner og er kontinuerlig med min træning. Dog har jeg indimellem forskellige skader/udfordringer, som gør at jeg må træne andre former end jeg er vant til. Men træningen bliver holdt ved lige, nogle gange 4-5 gange om ugen, men oftest ender det på 3-4 gange. Det vigtigste er at lave noget der er sjovt og som giver sved på panden. Her er jeg blevet helt vild med cross-fit. Desværre har jeg pt. en forstuvet fod og en muskelspænding i ryggen som ikke gør det muligt, men min fys arbejder på det. Så må jeg træne noget andet, hvor hop/løb ikke er en del af det.

Mht. kost, så er det en hvepserede at stikke hånden ned i. Jeg har i mange år levet uden at spise svinekød og oksekød. Dog kan jeg ind imellem godt spise oksekød (max en gang om måneden), hvis det er det der bliver serveret når jeg er ude. Jeg har også i flere år, skåret gluten, mælkeprodukter og stivelse (ris, pasta, kartofler) fra. Nogle vil måske mene at det er et meget snævert kostprogram jeg kører, men det er en farverig og fuldstændig fantastisk verden at begive sig ind i. Jeg deltog for år tilbage på 4 x 4 ugers antiinflamatorisk forløb, med opskrifter, indkøbslister m.m. Det var meget stringent og her skar jeg alt væk. Kaffe, alkohol, sukker, næsten ingen kød m.m. Jeg tabte også meget hurtigt 13 kg. Sådan kan de fleste ikke leve altid. Nu har jeg fundet en vej der hedder 80/20. Dvs. at jeg lever 80% antiinflamatorisk, men tillader mig selv et par kopper kaffe om dagen og vin i weekenderne. Samtidig er det sådan at når jeg er ude, så spiser jeg det der bliver serveret. Prøver så bare at tage mere grønt og undgå nogle ting. Jeg dør jo ikke af at spise svin/okse/gluten/stivelse, min krop reagerer bare på det – og det prøver jeg så vidt muligt at undgå.

Min kæreste har en vægt der kan måle fedtprocent, indre fedt m.m. Her ligger jeg indenfor normal området. Jeg kan dog mærke efter at jeg er ved at gå i overgangsalderen, så forandrer min krop sig. Og ikke til det bedre…… Jeg sover dårligere, og der lagrer sig fedt steder, hvor det ikke skal være (heldigvis ikke indre fedt)!

Så derfor opsøgte jeg en Biopat.

Jeg spiser kosttilskud, men ved de fleste egentlig hvad de har brug for? Jeg troede jeg vidste hvad jeg havde brug for, men blev så meget klogere. Meget af det jeg spiste, var lige til at smide i skraldespanden……. Det kunne min krop slet ikke optage, så det var bare penge ud i toilettet. Nu skal det lige nævnes at den Biopat jeg var hos ikke selv sælger eller tjener penge på kosttilskud. Derfor var jeg også tryg ved at hun ikke bare prøvede at “lokke” mig til at købe alt muligt hos hende.

Min kost havde hun ikke meget at sætte en finger på. Bortset fra min “go too”: cola uden sukker og at jeg fik for lidt protein. Jeg vidste det godt, altså det med cola. Nogle gange skal du bare have et vink med en vognstang og det fik jeg her. Jeg har ikke drukket cola siden. Og så drak jeg ALT for lidt vand. Desuden var der lidt småjusteringer, men alt i alt var det meste fint, mit immunforsvar var toptunet (hvilket faktisk kom som en overraskelse).

Den store bombe var at min krop var stresset! Max stresset. Oh yes, det kom ikke som den store overraskelse alligevel. Jeg skal tage flere pauser og slappe mere af……. Det er ikke helt nemt med en ADHD og en hjerne der kører på højtryk konstant. Jeg har svært ved at falde i søvn og nogle nætter sover jeg ikke meget….. IKKE godt.

SÅ nu, efter at have været hos Biopat (og en ret dygtig en af slagsen), har jeg fået tilpasset hvilke vitaminer jeg mangler (mineraler er fjong), de er indkøbt og jeg har fået masser af mere viden med i værktøjskassen, så nu er det igen mit eget “arbejde”.

Om 6 uger skal jeg til opfølgende samtale og her ser mine tal forhåbentlig bedre ud.

Jeg kan kun anbefale at opsøge en Biopat, hvis du er det mindste i tvivl om du får de tilskud du mangler og få justeret din sundhed. Dog vil jeg sige at hvis ikke du er villig til at lave de ændringer, som dine tal/krop fortæller dig, så er det spild af penge.

Jeg kan allerede mærke en forandring og det er på blot 2 dage………

En tanke om “Hvad fortæller din krop dig?”

 1. Kroppen er bare en vildt spændende maskine
  Og vi må give den de bedste betingelser ud fra vores evner, energi og kunnen ❤️

  I mange år var jeg MEGA dedikeret – men jeg følte min krop forrådte mig 🥵 så blev jeg lidt ligeglad, gav op.

  Pt er jeg ved at genfinde min vej 🙏🏼

  I livet.
  Med livet.
  Med kroppen.
  I kroppen.

  Du er megasej alt den forbedring du har kæmpet dig til, sammen med din krop og dit sind. Jeg ved du ikke er kommet sovende til det ❤️ jeg ved du stadig gør dit bedste hver dag og ved du hvad. Så kan du ikke gøre mere ❤️

  En dag, en bid af maden og livet af gangen ❤️❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *