Vil du kæmpe eller leve……?

Mange kæmper. Jeg ser flere og flere skrive eller sige “Jeg kæmper mod eller med “X”. Jeg har udfordringer i mit liv, ligesom mange andre. Vi har dog et bevidst valg. Vil vi kæmpe eller vil vi nyde livet, mens vi er på vej mod vores mål. Der er ikke noget galt i at kæmpe. Jeg tror bare at hvis vi omtaler vores valg i positive vendinger, så er vejen derhen knap så svær og barsk. Jeg kæmper ikke. Jeg lever! Her og Nu. Alting behøver ikke være perfekt. Skønhedsfejl kan også være smukke og ikke mindst lærerige. Nogle siger til mig: Du har også nok at kæmpe med. Du kæmper med din Sclerose.

Nej, jeg kæmper ikke. Jeg lever med de udfordringer det giver mig og så gør jeg en indsats for at leve så godt som muligt. Det bliver ikke perfekt og nogle gange lever jeg bare. Jeg tror rigtig meget på energier. Både dem og det vi omgiver os med, men også omkring det der kommer ud at munden på os. F.eks. hvis du kommer hjem til dit hus og det første du ser er en kæmpe rodebunke, så trækker det ned i din energi og minder dig om alt det du ikke når. Ligger du i din seng og kigger på rod inden du skal sove (eksempelvis ovenpå et skab), så er det det sidste du ser inden du falder i søvn. Du har et valg! Hvis du omgiver dig med meget pessimistiske mennesker, så er det let at “hoppe” med på vognen og selv blive en smule pessimistisk. Hvis nogen har tendens til at tale dårligt om andre hele tiden, så handler det jo meget mere om dem selv. Jeg vælger bevidst hvem der giver mig god energi og har heldigvis masser af de mennesker omkring mig! Du har et valg!

Liveyourlife

Hvis vi selv sætter negative ladninger op for os selv i form af ord, så bliver målet sværere at nå. Det er jeg helt overbevist om. Vi vælger selv. Det er en af de ting der ikke koster noget andet end øvelse. Det kan være svært og vejen kan føles lang. I processen kan det tage tid at finde ud af hvordan de forskellige ordvalg skal bruges. Det vil dog på sigt, give dig indblik i hvor vigtigt det er med dine ordvalg og hvor meget det gavner dig. Det lyder nemt, det er det ikke altid. Men du har et valg! Det gode gamle ordsprog – gælder også her: Øvelse gør mester!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *