Bare tag en pille!

Lige nu kører der tusind tanker rundt indeni mig og jeg er trist og faktisk også total pissed! Bl.a. om hvor Danmark er på vej hen. Både menneskeligt og politisk. Danmark har rykket sig fra at være et varmt omsorgsland til at være et koldt behandlingsland. Fra næstekærlighed til menneskeforagt. Fra hjertelighed til mistro.

Aktuel episode. Jeg har et barn der har et dårligt søvnmønster. Sover let og meget uroligt. Jeg har lejet en kædedyne som har haft utrolig god effekt. Jeg har lejet den fordi den koster 8.500 kr. Jeg har søgt den som hjælpemiddel hos kommunen, eftersom vi har alle formalier i orden, til at den kunne bevilliges. Kommunen ringer til mig og jeg forklarer hvor god en effekt den har. Hun fortæller mig at jeg får afslag, fordi mit barn ikke har prøvet nok medicin i lang nok tid! Jeg var mildest talt i chok! Vi har prøvet noget medicin til mit barn, men efter 3 dage, blev både jeg, barn og læge enige om at der var for mange bivirkninger fremfor virkninger. Jeg ved godt at de færreste finder et lægemiddel i første hug som virker, men jeg så faktisk helst at mit barn ikke fik medicin, hvilket jeg arbejder på. Bl.a. med forskellige hjælpemidler. Men i Danmark skal børn fyldes med medicin før de kan få hjælp til hjælpemidler. Hvad sker der!!!! Det er jo sindsygt! Hvad nu hvis det var dét hjælpemiddel der gjorde at barnet var fri for at tage medicin (som der i øvrigt altid vil være en eller anden form for bivirkninger ved)? Så vil nogen sige, jamen så køb dog dynen selv. Det gjorde jeg også med glæde hvis jeg kunne. Lige nu lejer jeg den, fordi jeg ikke lige har 8.500 kr. Jeg tænker bare, hvis andre kan få den, med samme udfordringer, blot fordi de spiser en pille om dagen, så er der sgu da et eller andet galt!

Jeg kunne godt høre på sagsbehandleren at hun egentlig synes mit barn skulle have dynen, eftersom den har så god effekt, men fordi loven er sådan skruet sammen, at vi først skal fylde vores børn (eller os selv for den sags skyld) med medicin, før det kan vurderes om det kan bevilliges som et hjælpemiddel, så var hun bundet på hænder og fødder. For fanden Danmark – hvad sker der!!!!

Jeg oplever det jævnligt hos mig selv. At nogle syntes det er total hensynsløst at jeg ikke tager medicin for min sclerose. Men hey, jeg har haft de vildeste bivirkninger af sclerosemedicin og jeg har det meget bedre uden. “Jamen så er det også din egen skyld hvis du bliver mere syg” – øhhhhh say what. Jeg skal hellere gå dagligt og være mere syg af bivirkninger så? Det samme på kommunen. Hver eneste gang de henvender sig til mig, så bliver det konstant påpeget at der er jo ikke noget vi kan gøre for dig, fordi du ikke tager medicin! Jamen, så er det godt at jeg klarer det selv og har en god støtte i familien!

Medicinalindustrien har alle kortene på hånden, for gudhjælpemig om det skulle være muligt at få det bedre på andre måder end at tage en pille!

Det er sgu en ommer! Hvor er det et trist Danmark vi er ved at give videre til næste generation. Så vil nogle sige, jamen så husk hvor du sætter dit kryds……. Som om det gjorde nogen forskel, politikerne er fulde af varm luft og valgflæsk. Siger den bitre kone – der er skide sur over at hendes barn ikke kan få et hjælpemiddel – blot fordi det ikke fyldes med medicin!

FØJ!

9 tanker om “Bare tag en pille!”

 1. Lige mine ord igen, føj, føj, føj og atter føj? Håber du/I har overskud til at finde en god løsning??

 2. Prøvet med hømopati..?? Ved ik hvad det koster, men har en bonus-datter der sværger til det.. Hendes yngste har ogs, i mange år, haft problemer med søvn, bonus sendte hende til sin kinosolog og fik noget med hjem til datteren.. Det virker stille og roligt – yngstebarnet sover ik igennem, men sover mere og bedre end før..
  Hils ungerne.. 😀
  Knus

 3. Kære Lailasilke
  Jeg kunne ikke være mere enig. Jeg er også meget bekymet for udviklingen. Har selv oplevet mange groteske ting i mit forløb, der svarer meget godt til ovennævnte og som ikke gav mening. Bl.a. at jeg ikke skulle forsøge at træne mere (for på sigt at få det bedre) for så ville jeg måske få det bedre og få afvist min ansøgning om fleksjobbevilling. Eller da Kommunen pludselig ville have mig til psykiater, da jeg havde været i systemet længe og jeg fik ordret at vide, at så fik mange det jo rigtig dårligt psykisk (jeg var mundlam, sidder du/I og indrømmer at I er medvirkende til at gøre borgeren mere syg) Jeg er uddannet ergoterapeut og må blot sige, at jeg ikke arbejder som sådan i fleksjob, da jeg mange gange måtte opleve, at bl.a. hjælpemidler som kunne have været bevilget for år tilbage, pludselig ikke kunne bevilges grundet økonomi og jeg følte ikke at borgeren fik det, som borgeren i.h.t. loven var berettiget til. En skræmmende tendens at almindelig sund fornuft er afløst af firkantede regler. Har du forsøgt at anke? Ved ikke om det gør en forskel, men der bliver jo truffet en del afgørelser, som ikke er korrekte. De bedste ønsker for fremtiden, Karina

  1. Hej Karina og tusind tak for dit indlæg. Jeg valgte ikke at anke sagen og mine forældre købte en tyngdedyne til ham. En anke kunne tage 6-9 måneder, og så længe kunne vi ikke vente. Hvor er det trist med din sag også, at de ikke ser det hele billede 🙁

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *