Kære mand (og kvinde)

Jeg så en artikel for et par dage siden. Om genåbningen og udendørsservering. Ikke at det skal handle om det, men mere om at det hovedsageligt var kvinder og endda single kvinder der dominerede caféerne. Hvor var mændene? Flere mænd havde kommenteret opslaget med at de gad sgu ikke leve op til alle de krav kvinderne stillede i dag, for ikke at tale om den MeeToo sag de kunne få påduttet sig og ikke mindst samtykke erklæring. Det er helt misforstået. Kvinder vil gerne begæres og føle sig eftertragtet. Det vil mænd helt sikkert også. Der er stor forskel på om en mand fløjter efter en kvinde, giver hende et kompliment og så på chefen der kører en hånd op ad armen imens han på en kælen måde roser hendes arbejde. Flirten og legen må ikke forsvinde. Det handler om at læse kropssprog og almindelig sund fornuft!

Det er vildt ærgerligt at mange mænd føler sig kastreret. At de har givet op. Det er også nemt i dag. Jeg kan selv se det på alle de dating sider der findes. Ja, jeg har været der – i meget kort tid. Hvor nemt det er bare at swipe den ene eller anden vej, hvis personen lige har de forkerte strømper på eller lign. Det gælder begge veje. Både mænd og kvinder. Mange gider ikke engang gøre sig umage med at skrive en tekst. Hvordan kan de så forvente at få en partner der værdsætter dig og dine værdier? Jagten er forsvundet. Det er blevet leverpostej med leverpostej på og så er det nemt at smutte så snart du hellere vil have agurk fremfor rødbede på leverpostejen. De færreste gider at gøre sig umage.

Der er KÆMPE forskel på mænd og kvinder. Hvis vi kunne finde genvejene til hinanden, så kunne det være jagten, lidenskaben og hverdagen med glimmer på, kan genskabes?

Jeg er single og mange af mine veninder er singler. Jeg kan selv godt forklare hvorfor jeg er single. Jeg har i alle mine tidligere forhold ”overtaget” rollen som deres ”mor”. De har haft trylleskab (tøjet forsvandt fra gulvet, blev vasket og lagt på plads), de havde et hjem der altid var rent, selvom de ikke selv gjorde rent, jeg fandt på sjove ting og tog initiativer, lavede mad, købte ind osv. Ingen brok herfra, for jeg skabte selv forholdene. Og det var fint, indtil jeg fik nok. Det har været en total skævvridning og jeg visnede fordi jeg ikke fik noget retur. Jeg sagde noget, men der skete ikke forandring. Jeg duer ikke til at visne og så gav jeg op. Måske jeg skulle have kæmpet mere, det ved jeg ikke. Ikke sagt at jeg ikke har fejl. Jeg duede bare ikke til at skulle være arbejdsgiver konstant.

Så her vil jeg komme med et par guldkorn til mændene:

  1. De fleste kvinder synes det er møgsexet hvis du tager initiativer. Det behøver ikke at koste noget særligt. Det kan være eksempel: En flaske vin og en pizza der indtages på stranden, reparere et eller andet der skulle laves uden at blive bedt om det. Plukke en vejbuket på vejen hjem eller købe nogle afskårne blomster i Aldi (de er billige), arrangere dem i hjemmet i vaser. Lav en lækker middag. Gør rent uden at blive bedt om det. Hæng det billede op hun gerne vil have, sæt håndtaget fast hvis det sidder løst osv. Vi er faktisk ret simple at gøre glade og overrasket og kære mand, det betaler sig. De fleste kvinder tænder på initiativ, overraskelser og gerninger.
  • Lad være med at komme med sjofle vittigheder og hentydninger. Det kan du gemme til dine mandlige kollegaer eller i omklædningsrummet til fodbold. Det tænder de fleste kvinder ikke på. De er ofte lidt mere kompliceret end det.
  • Vi ved godt at I skal roses. Det gør vi også gerne, det kan bare godt være anstrende at skulle gøre det hele tiden. Hvis du bl.a. har tømt opvaskemaskinen, så er det ikke sikkert du får ros hver gang.
  • Have at vide at de ser godt ud, når de har gjort noget ud af sig selv. Du skal selvfølgelig helst mene det.
  • Bryd ikke aftaler, det er et kæmpe turnoff og det viser du er ligeglad.
  • Lad være med at samle til bunke. Det gælder begge veje. Tal om tingene, så der ikke pludselig sker et vulkan udbrud.

Der skal selvfølgelig være interesser – fra begge sider. Hvis du er en af dem der giver for let op eller siger ”det er for besværligt”, så er chancen for at være single eller leve et leverpostejsliv ret stor.

Hvis du kommer hjem, åbner en øl og smækker fødderne op på sofabordet alt imens du råber ”hvornår skal vi æde”, så kan du ikke forvente at kvinden ter sig som en sexkilling på lagnet om aftenen. Siger det bare 😊

Jeg stiller krav til min fremtidige partner. Ja gu pokker gør jeg det. Ikke umenneskelige krav. Jeg gider ikke at nøjes og det skal være nogenlunde ligeværdigt. Jeg forventer dog ikke at han gør mere end mig, men jeg vil bestemt gøre mig ekstra umage hvis han også gør.

Og i bund og grund så tror jeg det er nøgleordet. At gøre sig umage. Engang imellem, men helst det meste af tiden. De færreste virksomheder vil have en doven medarbejder. Det samme vil en partner.

Mange kvinder kan selv det meste i dag. Det gør ikke manden undværllig. Slet ikke, tværtimod. Der er stadig forskellle på mænd og kvinder. Og manden kan shine på mange områder, ligeså kan kvinden. Det handler om at spille hinanden gode og ikke hakke og nedgøre hinanden.

De fleste mænd vil gerne have en kvinde der ser godt ud og som plejer sig selv. Det går også den anden vej. Her mener jeg ikke at mænd skal påføre sig ansigtsmasker, file negle osv. Mænd behøver ikke at stå som et suttet bolche, men almindelig hygiejne, deo og pleje af sig selv er at foretrække. Hvis du ridser gulvet med dine tånegle når du går, er det nok tid til at få dem klippet 😊 Der skal selvfølgelig være plads til at ”holde fri”, men er ret sikker på de fleste ved hvad jeg mener.

Så tænker du. Jamen kvinderne skal da også gøre noget. Jeg lover dig kære mand, at hvis du gør nogle af de her ting jævnligt for din kvinde, så får du tifold tilbage på alle fronter.

De fleste, både mænd og kvinder vil gerne begæres – på forskellig vis. Og nøgleordet er at gøre sig umage og tage initiativ. Ikke ”skal du have med kæppen” initiativ, men generelt i hverdagen. Spil hinanden gode.

Ofte vil mange mænd gerne have besked på hvad de skal lave. Det forstår jeg, men det er også den nemme løsning. Kvinder skal ikke agere arbejdsgiver for deres mænd/kærester.

Jeg er hverken parterapeut, coach eller kærlighedsengel, jeg kan blot se hvor skævt mænd og kvinder går af hinanden. Sænk nogle af paraderne, gør dig umage og lad være med at give op. Kommunikation er vejen frem og ikke at blive børnefornærmet. Hvis du har trådt i spinaten kan det være svært at komme tilbage på sporet. Eksempelvis utroskab. Nogle kan tilgive andre kan ikke. Måske her er det et svaret på at tingene er kørt af sporet og kommunikation har været fraværende.

Det kan ende med at give dig et fuldstændig fantastisk parforhold. Det skal blot gå begge veje <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *