Endnu en diagnose til samlingen!

Egentlig var min plan ikke at gøre et stort nummer ud af min nylige diagnose. Det er det stadig. Altså ikke at gøre et stort nummer ud af det. Samtidig er det ikke nogen hemmelighed og der faldt også en masse ting på plads. Jeg kan ind imellem køre i et højt gear. Ikke mindst, så står min hjerne aldrig stille. Der er altid en 7 sporet motorvej af idéer, tanker (overtænkning), brainstorming, politik, dybe tanker om livet m.m. Min hjerne kører konstant og ofte i en stor pærevælling.

For et halvt års tid siden var jeg hos psykiater. En meget venlig og kompetent en af slagsen. Et besøg jeg egentlig ikke selv havde behov for, men fordi min søn blev udredt for et par år siden (lige inden Corona) og fik diagnosen ADHD, så var hans ønske at jeg og hans far også blev udredt. Under hans udredning og alle de møder og samtaler vi gik til, kunne jeg godt se mange sammenfald. På forskellige måder. Da jeg var barn havde jeg ti raketter i rø… og der var kun tænd/sluk knap på mig. Enten var jeg i fuld gang ellers så sov jeg. Dengang hed det damp og jeg var uden tvivl et damplokomotiv i fuld fart.

For at støtte min søn og hans behov for evt. at kunne hænge hans kasket med ADHD på en knage, så fik jeg en henvisning til en psykiater. ADHD er arveligt, 80-90%. Allerede ved første besøg, hans spørgsmål, test, var der vist ingen tvivl at jeg også lå der. Efterfølgende fik jeg lavet flere forskellige test, en DIVA test og den slog klart ud. Fik så de ekstra bogstaver på min lægejournal, ikke for min skyld, men for at min søn fik en knage at hænge sine bogstaver på.

Jeg har ikke behov for medicin og som psykiateren sagde, så fungerer jeg godt og har på den hårde måde selv lært mig værktøjer til at håndtere min uopdagede ADHD på. For mig betyder det ikke en skid hvor mange diagnoser jeg får stillet og med hvor mange bogstaver. Det ændrer mig ikke som menneske og jeg er faktisk ret godt tilfreds med hvem jeg er. Jeg har været god i skolen, haft nogle gode stillinger, også leder stillinger og jeg er ret sikker på at den uopdagede ADHD diagnose jeg nu har fået, har hjulpet mig igennem de udfordringer jeg ellers har været stillet i livet.

Dog tænker jeg nogle gange, hvordan det mon føles for andre der ikke har en hjerne der er på overarbejde konstant. Jonas, min psykiater, var ret forundret over at jeg ikke havde prøvet noget af min søns ADHD medicin. Vi har været hele medicinal spekteret igennem med ham, men han tåler medicin lige så dårligt som jeg, så jeg har skuffen fuld af ADHD medicin, som har givet for mange bivirkninger. Jeg er ikke overbevist om at medicin er vejen frem – i hvert fald ikke for os.

Nu fik jeg så endnu en diagnose med en masse bogstaver – og selv om mange siger Alle Drenge Har Det (ADHD), så er der altså også ligestilling her 😊

Der faldt mange ting på plads. Jeg er ikke så god til at pakke ting ind i ”cellofan og gavebånd”, jeg er ret direkte og nogle vil nok sige at jeg ikke har noget filter. Det har jeg måske heller ikke, men de fleste er ikke i tvivl om at jeg siger min mening, nogle gange ret direkte. Selvom jeg er ret fuld af farver, er der områder hvor jeg er ret sort/hvid.

Så hurra for de nye bogstaver, de betyder ingenting, jeg er stadig den samme, bare lidt mere oplyst, bevidst og har fundet forklaringen på en hjerne der kører på højtryk konstant 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *